Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Michał Wesoły Adrianna Dyrda (3043 niezalogowanych)
1 Post

(Lærer)
Wiking
Kazdy postrzega sprawy ze swojego punktu widzenia. Szkoda tylko, ze opinia Polakow o Polsce/Polakach jest tak bezkrytyczna i mowiac jezykiem muzyki out of sync z opinia reszty swiata. W parasie brytyjskiej bylo mnostwo artykulow na temat zachowania Polakow na Wyspach. Polacy, zamiast przeanalizowac krytyke i cos zmienic, jak zwykle reagowali oburzeniem i apelem do ambasadora.
Niech tak pozostanie: swiat bedzie szedl do przodu, Polska i (czesc) Polakow bedzie zyla w biedzie, ciemnocie, nietolerancji i zacofaniu, ale z Kosciuszka, Walesa i Matka Boska Czestochowska w sercach. Powodzenia! Jestem niestety pewny, ze podobnych artykulow bedzie wiecej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
...bo nie ma ona sensu, kiedy kazde slowo krytyki postrzegane jest jako czyn antynarodowy. Ludzi, ktorzy nie chca sie zalogowac uwazam za tchorzy, ktorzy kryja sie za anonimowym IP aby uniknac konsekwecji swoich wypowiedzi.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Czy nie powinno byc "primo", skoro jest "secundo"?
I jak zwykle: zamiast pragmatycznych odpowiedzi, podniosle frazesy. Wieszcz i rozaniec niestety nie zalatwia wiekszosci spraw bytowych...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Avatar b. ladny, ale frazesy, ktorymi operujesz badziej kojarza mi sie z moherowa babcia, niz 30-letnim mlodym facetem. Czyzby elektorat PIS-u?
Co masz na mysli piszac Katyn 2010 - zwykla katastrofe lotnicza i masowa histerie czesci Polakow, podsycana przez KRK?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
1. Artykul nie obrzuca nikogo blotem.
2. Nikt nie powiedzial, ze nalezy sie wstydzic bycia Polakiem.
3. Polacy musza jednak nauczyc sie przyjmowac krytyke, i wyzbyc sie zludzenia bycia "narodem wybranym" oraz poszkodowanym przez historie - w zwiazku z tym zaleza sie nam specjalne prawa... ?
4. Polacy musza CHCIEC zintegrowac sie. Juz z niektorych powyzszych wypowiedzi widac, ze czesc Polakow zyje w "bogo-ojczyznianym" transie, ktory calkowicie uniemozliwia integracje z reszta Europy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
I nigdy nie mowilem, ze jestem nieomylny. Nie rozumiem tez, dlaczego mialbym czytac miedzy wierszami. Dla mnie artykul ten jest napisany bardzo jasno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Bear napisal: "Do polaków ktorzy się osiedlili bądz zamierzają to zrobić tu w NO. Nie ma
znaczenia jak długo tu mieszkasz dla nich zawsze będziesz Polakiem. I dlatego
nie rozumiem jak można wogóle bronić tego artykułu,który stawia nas w złym
świetle..."
To w koncu chodzi ci o artykul, czy o moje poglady na jego temat? Ty zdaje sie wypowiadales sie na temat artykulu ZANIM go przeczytales.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
www.mojanorwegia.pl/polacy_w_norwegii/pr...oron_norweskich.html

Czemu nie slychac o bandach Norwegow, grasujacych w Polsce...?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Oczywiscie, ze kradnie zlodziej, a nie nacja. Niech mi ktos jednak wytlumaczy, dlaczego nie slychac (trzymajac sie Europy Wschodniej) np. o czeskich czy wegierskich gangach kieszonkowcow czy okradajacych jubilerow. To JEDNOSTKI koczuja/koczowaly na Bogstad czy na parkingu w Lier, ale to one wyrabiaja opinie o NACJI. A nie da sie ukryc, ze w przypadku Polakow, jednostki te sa nadreprezentowane...Moim zdaniem istnieje (niestety?) cos takiego jak cechy narodowe. Czesto jezdze do Polski i jestem przerazony ogolnym chamstwem, agresja i brakiem zyczliwosci.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Bo odnoszę wrażenie , że jest pan niedoinformowany a sprawa kresów została już dawno rozliczona . Dodam też że byli też żydzi spaleni przez polaków w Jedwabnem,za co też Polska uderzyła się w piersi i przeprosiła
bzdury
kto rozliczyl kresy i komu
a w Jedwabnem to prowokacja i potwaz
fakty.interia.pl/polska/news/nowe-fakty-...a-ekshumacji,1875877
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok